Accountant IT

Wat moet je als accountant van IT weten?

De accountancybranche is een breed vakgebied. Je kunt werken voor een accountantskantoor en hier andere bedrijven bijstaan en begeleiden met financiële en bedrijfsorganisatorische adviezen. Je kan ook in dienst treden bij een organisatie als accountant. De boekhouding, administratie en het hele financiële bedrijfsplaatje is de hoofdtaak van een accountant. Als accountant moet je veel tools tot je beschikking hebben, zoals toegang tot softwarepakketten om je te laten informeren, en programma´s die je in staat stellen om duidelijke en goede rapportages te maken.

  • Combinatie tussen techniek en bewustwording
  • Monitoring van het netwerk
  • Security Officer as a Service
  • Training van medewerkers
  • 5500 euro vraagt een hacker gemiddeld
  • 66% van de datalekken ontstaat door menselijke fouten
Accountants werken massaal thuis: zo verklein je de security-risico’s

Wat kan Arcus IT voor accountants betekenen?

Het is belangrijk om als accountant de IT goed op orde te hebben. Als je veel klanten hebt en hierdoor veel op locatie werkt, dan wil je je werkplek altijd kunnen bereiken. Daarom kan Arcus IT voor accountants een belangrijke rol spelen. Wij zetten voor jou graag een cloud werkplek op, waar je veilig, snel en op gebruiksvriendelijke wijze kunt werken. Uiteraard heb je dan toegang tot alle software en data die je nodig hebt. Wij maken een werkplek op maat. Wil je meer weten over de mogelijkheden van IT voor accountants? Neem contact met ons op, dan leggen we je alles uit.

Hoe organiseer je als accountant de ICT?

Omdat je als accountant een breed scala aan software en data nodig hebt, is een goede ICT omgeving belangrijk. De beste manier om dit te verwezenlijken is door een werkplek in de cloud te organiseren. Het voordeel hiervan is dat je de werkplek overal kunt gebruiken. Erg handig als je als accountant op verschillende locaties werkt. Op deze wijze krijg je ook beter en sneller toegang externe software en data, zoals Microsoft 365. Je werkt altijd met software dat is geüpdatet, zodat als accountant de ICT voor jou geen enkel probleem vormt en je overal en altijd aan de slag kunt.

Security Awareness Training

Je kunt alles technisch gezien perfect beveiligen, maar je loopt alsnog een groot risico als medewerkers op besmette linkjes klikken, bestanden via onbeveiligde kanalen versturen of wachtwoorden laten slingeren.

Tijdens onze trainingen maken we jouw collega’s bewust van de risico’s en hun rol hierin. Ook gaan we verder in op de juiste werkwijze en wat ze moeten doen als er toch iets gebeurt.

Benieuwd naar de zwakke plekken in de beveiliging van jouw organisatie?

Luuk Verbeek
IT-adviseur

Luuk Verbeek

Veelgestelde vragen

Daar kun je eigenlijk alleen achterkomen door een onafhankelijke partij dit te laten onderzoeken. Met behulp van speciale scans en testen krijg je zo inzicht in de kwetsbaarheden van jouw organisatie.
Helaas, zo simpel ligt het niet. Een groot deel van de risico's ontstaat op de werkvloer zelf, door het onveilig handelen van medewerkers. Zorg er daarom altijd voor dat je bewustwording creëert onder collega's en sluit eventueel een cyberverzekering af.
Het is in ieder geval belangrijk om alle medewerkers te informeren over de risico's. Daarnaast adviseren we om aan de slag te gaan met 'phishing-campagnes', waarbij collega's periodiek en onverwacht geconfronteerd worden met onbetrouwbare mails vanuit het systeem. Zo toets je continu hoe alert de organisatie is.

Jouw routekaart naar de online werkplek?

Laten we samen een concreet plan van aanpak maken!