Achtergrond

Arcus IT Group is een jong bedrijf, begin 2016 opgericht door ICT ondernemer en investeerder Rob Verbeek, met als doel om door middel van acquisities en autonome groei een toonaangevende middelgrote ICT dienstverlener neer te zetten die vooral middelgrote, maar ook kleinere organisaties ondersteunt bij de inzet van ICT producten en diensten ten dienste van hun bedrijfsdoelstellingen. Direct na de oprichting van Arcus werden Digital Dynamics Computers BV en SoftwareHosting.nl BV uit Heerde (Gld.) overgenomen van de Walbeek Groep. De Walbeek Groep verkreeg tegelijkertijd een 25% belang in Arcus IT Group, zodat de oorspronkelijke oprichters van de overgenomen bedrijven ook op langere termijn betrokken blijven bij het succes van de ondernemingen. Eind april 2016 vond de volgende acquisitie plaats: de activiteiten van de System Integration tak van Ifective Group uit 't Harde werden overgenomen en direct geïntegreerd in de inmiddels tot Arcus IT Experts BV en Arcus IT Managed Services BV omgedoopte werkmaatschappijen. In oktober 2017 werd een volgende grote stap gezet: met de overname van Loyall ICT, met vestigingen in Zwolle en Rotterdam, verdubbelde Arcus IT Group in omvang en werd de landelijke dekking sterk verbeterd. Op dit moment ligt de focus op het integreren van de bedrijfsactiviteiten en het verder bouwen door autonome groei, maar we houden onze ogen en oren open.

Directie

De directie van Arcus IT Group wordt gevormd door Rob Verbeek en Nico Riphagen. Rob stuurt op strategisch niveau vanuit de holding de onderneming aan en concentreert zich daarbij vooral op de Business Development en Marketing functies. Nico is operationeel verantwoordelijk voor de beide werkmaatschappijen en heeft zo de dagelijkse leiding stevig in handen.

Vestiging en werkmaatschappijen

Arcus IT Group is gevestigd te Zwolle en Rotterdam en bedient vanuit deze vestigingen klanten door heel Nederland. De onderneming bestaat uit de volgende groepsmaatschappijen:

De holding Arcus IT Group BV, met KvK nummer 65039629.
Werkmaatschappij Arcus IT Experts BV, met KvK nummer 08071962.
Werkmaatschappij Arcus IT Managed Services BV, met KvK nummer 08171988.
Werkmaatschappij Arcus IT Services BV, gevestigd te Zwolle, met KvK nummer 05065872.
Werkmaatschappij Arcus IT West BV, gevestigd te Rotterdam, met KvK nummer 24476501.