Goede doelen

Als je zelf een goede gezondheid, leuk werk en een stabiele sociale omgeving hebt, realiseer je je niet altijd dat je een bevoorrechte positie hebt in onze maatschappij. Veel mensen in binnen- en buitenland hebben het niet zo goed voor elkaar en kunnen onze steun dus goed gebruiken. Op dit moment ondersteunt Arcus IT Group daarom de volgende goede doelen:

Time for Heroes

Time for Heroes is een stichting die geld inzamelt ten behoeve van het Duchenne Parents Project. Het Duchenne Parents Project zet zich in om wetenschappelijk onderzoek naar behandeling van en een geneesmiddel voor Duchenne Spierdystrofie te stimuleren. 

Het boegbeeld van Time for Heroes is Maik, een inmiddels 17-jarige jongen uit Zwolle die aan deze ernstige spieraandoening lijdt. Maik is voor zover zijn medische toestand dat toelaat altijd een actief participant in de activiteiten van de stichting Time for Heroes. Een vast onderdeel van het sponsorprogramma van Time for Heroes is de jaarlijkse Zwolse Halve Marathon. In 2016 heeft voor het eerst een Arcus IT team meegelopen en daarmee een mooi bedrag ingezameld ten behoeve van Time for Heroes.

 

Ook in 2017 zetten wij ons weer in voor dit goede doel. Het enthousiasme binnen ons team is groot: er hebben zich dit keer maar liefst 13 hardlopers aangemeld, deels voor de Halve Marathon en de rest voor de 4 Engelse Mijlen. Aangezien de sponsorbijdrage per deelnemer wordt bepaald, stijgt ook onze sponsorbijdrage in 2017 flink, maar dat hebben we er graag voor over!

Sampark Rally

De stichting Sampark is een initiatief van Venture Group uit Genemuiden. Deze onderneming heeft al meer dan 15 jaar bedrijfsactiviteiten in India en vanuit hun betrokkenheid bij de arme lokale bevolking is de stichting Sampark onstaan. De doelstelling van de stichting is om steun te geven aan projecten en andere initiatieven in India die zich richten op het bestrijden van analfabetisme, het bestrijden van armoede in de stad en op het platteland en het aanbieden van scholing (basisonderwijs, voortgezet onderwijs en beroepsopleidingen).

Voor het zesde jaar organiseerde de stichting op 31 maart 2017 de Sampark Rally. Een van de 44 deelnemende equipes was het duo Rob Verbeek met navigator Paul Geerlings. Tot onze eigen verbazing viel het team ook nog in de prijzen, door de Regelmatigheidsetappe in de Clubklasse te winnen.

Ronald McDonald huis Zwolle


Arcus IT is recent lid geworden van de Ronald McDonald Business Breakfast Club Zwolle.
Met de opbrengst van het lidmaatschap van dit netwerk wordt de Stichting Ronald McDonald Huis in Zwolle financieel gesteund. Hierdoor wordt de continuïteit van het Huis gewaarborgd. Het Ronald McDonald Huis in Zwolle biedt een tijdelijk thuis aan ouders/verzorgers van zieke of te vroeg geboren kinderen, die zijn opgenomen in het dichtbijgelegen ziekenhuis, de Isala Klinieken.
De Stichting krijgt geen overheidssteun en is volledig afhankelijk van giften en donaties van particulieren, scholen, instellingen en bedrijven. Aan het eind van elk jaar wordt de jaarlijkse opbrengst van de Business Breakfastclub overhandigd aan het Bestuur.