Case

Zorggroep Liante

Zorggroep Liante

De Friese Zorggroep Liante heeft een heldere visie: hun expertise is zorg verlenen, niet IT beheren. Het ver-Clouden en ver-SaaSen is er dan ook in volle gang. In dit geval moest het onpremise serverpark naar Azure gebracht worden en de oude desktop-omgeving naar een Azure virtual desktop. Arcus IT hielp hen bij deze transitie. Naar alle tevredenheid.  

Het zuidoosten van Friesland is het werkterrein van Zorggroep Liante. Vanuit onder meer Drachten, Oosterwolde, Appelscha, Haulerwijk en Wolvega staat ze ouderen bij met thuiszorg, verzorging in de woonzorgcentra en dagbesteding. Zorggroep Liante wordt met een 8,0 hooggewaardeerd door bewoners en familie, het is er allemaal dus goed geregeld.

Aanleiding

De sfeer zit er dan ook goed in bij Liante. Manager Facilitair en ICT Joop de Roos: “Dat klopt ja. Maar ook hier kampen we met dezelfde problemen als elders hoor. Ook wij hebben legacy-systemen, zoals de boekhouding in Exact en de kassasystemen van de keuken. Gelukkig zijn we al goed op weg met alles naar de Cloud en Azure te brengen. Dat levert ons veel op, onder meer in beheer, schaalbaarheid en snelheid om nieuwe functionaliteiten te ontsluiten. We kunnen beter voldoen aan wet- en regelgeving en onze medewerkers kunnen plaats- en tijdonafhankelijk werken.

”Arcus IT begrijpt de zorgsector goed, dat merk je aan alles”

Voelde meteen goed

De strategie was al enige tijd helder, maar een goede partner voor Azure werd lange tijd niet gevonden. Daarop stelde Liante in 2021 een interim-projectmanager aan. Hij had in dit licht goede ervaringen met Arcus IT. Joop de Roos: “Bij de kennismaking ontstond al snel wederzijds vertrouwen en stelde Arcus IT zich prettig oplossingsgericht op. Zo wilden wij het pand waar de oude Citrix-servers stonden binnen een kwartaal verlaten, en het liefst lieten we die oude ‘rommel’ daar achter. Arcus IT dacht meteen mee hoe we dat realiseerden. Ja, we hadden er direct een goed gevoel bij.” 

Kennis van zorg

In de weken erna gebeurde veel. Met een werkende proefopstelling toonde Arcus IT dat het technisch met Azure inderdaad ging lukken, ook binnen dat kwartaal. Waarna de focus verschoof naar de dagelijkse werkprocessen. “Daarin onderscheidt Arcus IT zich duidelijk. Ze begrijpen de zorgsector goed, kennen de systemen en weten wat belangrijk is. Gesprekken gingen meteen de diepte in, het vroeg minimale tijd van de medewerkers. En er werd daadkrachtig gehandeld. Ondanks de krappe planning werd de Azure virtual desktop een week eerder opgeleverd dan afgesproken”, zegt Joop de Roos tevreden. 

Onder de indruk

Nog voor de verhuizing functioneerden de bedrijfsapplicaties zoals altijd. Maar dan zonder die oude Citrix-servers. Joop de Roos: “We zijn ervan onder de indruk hoe gestroomlijnd het proces verliep. Ook de nazorg was uitstekend. Belde een medewerker met een vraag, dan begreep Arcus IT meteen de urgentie. En ze snapten dat deze medewerker over een paar minuten weer bezig moest met een bewoner of cliënt, dus dat ze direct zaken moesten doen. Onze medewerkers vonden dit contact zo prettig dat ze met Arcus IT verder willen. En… dat gaan we doen! Ze wonnen de pittige aanbesteding voor onze servicedesk. Zowel onze medewerkers als ikzelf kijken uit naar onze verdere samenwerking.” 

”Arcus IT begrijpt de zorgsector goed, dat merk je aan alles”

Neem contact op 

Wil je net als Zorggroep Liante ook aan de slag met de IT in jouw zorgorganisatie? Weet je alleen niet precies waar je moet beginnen? Neem dan contact op met onze IT-regisseur. Hij helpt je om je IT-basis op orde te krijgen, neemt het contact over met ketenpartners en is het centrale aanspreekpunt voor al je IT-vragen.