Cybersecurity bedrijven

Cybersecurity is voor bedrijven essentieel

Gedigitaliseerde en geautomatiseerde bedrijfsomgevingen zijn een uitkomst voor de meeste bedrijven. Werkprocessen worden zo eenvoudiger en klanten zijn gemakkelijker te bereiken. Maar hierin zit een groot gevaar, waar je als bedrijf misschien al wel mee te maken hebt gehad. Online criminaliteit of cybercriminaliteit is een fenomeen dat erbij hoort en waar je je op moet voorbereiden als je digitaliseert. Termen als hacken, spam, phishing, virussen en malware, zijn zomaar wat begrippen die staan voor een miljoenenschade op jaarbasis voor het bedrijfsleven. Er is maar één oplossing om cybercriminaliteit tegen te gaan, en dat is dat je als bedrijf cybersecurity uiterst serieus moet nemen.

  • Combinatie tussen techniek en bewustwording
  • Monitoring van het netwerk
  • Security Officer as a Service
  • Training van medewerkers
  • 5500 euro vraagt een hacker gemiddeld
  • 66% van de datalekken ontstaat door menselijke fouten
Accountants werken massaal thuis: zo verklein je de security-risico’s

Schakel Arcus IT in als bedrijf voor cybersecurity

Bij veel bedrijven wordt er gedacht dat zij de cybersecurity wel in orde hebben. Maar wanneer er daadwerkelijk wordt gemonitord hoe dit zit, wordt er meestal ontdekt dat er nog steeds veel veiligheidsrisico’s aanwezig zijn. Je cybersecurity regelen is namelijk niet een eenmalige handeling. Het is het voortdurend monitoren van je systemen en het updaten van je cybersecurity. Internetcriminaliteit beweegt met de tijd mee en criminelen maken gebruik van de nieuwste technieken. Laat de cybersecurity over aan professionals die er verstand van hebben en schakel Arcus IT in voor je cybersecurity. Met technische oplossingen, voortdurende monitoring en het creëren van bewustzijn, zorgen wij ervoor dat jij je over de cybersecurity geen zorgen hoeft te maken.

Hulp met cybersecurity inschakelen voor bedrijven

Wanneer je als organisatie slachtoffer wordt van cybercriminaliteit, dan kan dit grote gevolgen hebben. Niet alleen financieel, want de data op jouw systemen is tegenwoordig goud waard. Hackers zijn veel op zoek naar privacygevoelige informatie. Als bedrijf heb jij de wettelijke verplichting om de privacy van je klanten en contacten te waarborgen. Cybersecurity is dan ook vereist om aan de privacywetgeving te voldoen. Hulp met de cybersecurity voor bedrijven inschakelen is geen overbodige luxe, als jij met jouw bedrijf niet thuis bent in de IT. Bij Arcus IT weten we alles over hoe jij je systemen zo optimaal mogelijk beveiligt. Daarnaast verzorgen wij trainingen om bewustzijn te creëren bij je medewerkers. Hoe goed je cybersecurity ook is, menselijk handelen is nog steeds de belangrijkste oorzaak voor datalekken.

Security Awareness Training

Je kunt alles technisch gezien perfect beveiligen, maar je loopt alsnog een groot risico als medewerkers op besmette linkjes klikken, bestanden via onbeveiligde kanalen versturen of wachtwoorden laten slingeren.

Tijdens onze trainingen maken we jouw collega’s bewust van de risico’s en hun rol hierin. Ook gaan we verder in op de juiste werkwijze en wat ze moeten doen als er toch iets gebeurt.

Benieuwd naar de zwakke plekken in de beveiliging van jouw organisatie?

Luuk Verbeek
IT-adviseur

Luuk Verbeek

Veelgestelde vragen

Daar kun je eigenlijk alleen achterkomen door een onafhankelijke partij dit te laten onderzoeken. Met behulp van speciale scans en testen krijg je zo inzicht in de kwetsbaarheden van jouw organisatie.
Helaas, zo simpel ligt het niet. Een groot deel van de risico's ontstaat op de werkvloer zelf, door het onveilig handelen van medewerkers. Zorg er daarom altijd voor dat je bewustwording creëert onder collega's en sluit eventueel een cyberverzekering af.
Het is in ieder geval belangrijk om alle medewerkers te informeren over de risico's. Daarnaast adviseren we om aan de slag te gaan met 'phishing-campagnes', waarbij collega's periodiek en onverwacht geconfronteerd worden met onbetrouwbare mails vanuit het systeem. Zo toets je continu hoe alert de organisatie is.

Jouw routekaart naar de online werkplek?

Laten we samen een concreet plan van aanpak maken!