Huisartsenpraktijk IT

Als huisartsenpraktijk de IT regelen

Je hebt het als huisarts al druk genoeg. Veel tijd besteden aan IT werkzaamheden heb je en wil je waarschijnlijk niet. Dit hoeft ook niet, maar het is zeker nuttig om als huisartsenpraktijk de IT eens onder de loep te nemen. Het is algemeen bekend dat huisartsenpraktijken veel op hun bordje krijgen, en dat er de afgelopen jaren veel voornamelijk administratieve werkzaamheden bij zijn gekomen. Veel huisartsenpraktijken voeren administratieve werkzaamheden nog handmatig uit, en als huisarts is je tijd schaars. Zorg er daarom voor dat jij geen tijd hoeft te besteden aan de IT, maar dat je het IT systeem voor jou laat werken en je hiermee tijdwinst behaalt.

  • Combinatie tussen techniek en bewustwording
  • Monitoring van het netwerk
  • Security Officer as a Service
  • Training van medewerkers
  • 5500 euro vraagt een hacker gemiddeld
  • 66% van de datalekken ontstaat door menselijke fouten
Accountants werken massaal thuis: zo verklein je de security-risico’s

Laat de IT voor huisartsenpraktijken uitvoeren door Arcus IT

Met diverse vestigingslocaties door heel Nederland, is Arcus IT een leider binnen de ICT markt in Nederland. Wij hebben ons gespecialiseerd in IT voor huisartsenpraktijken. Wij kennen alle IT vraagstukken waar je als huisarts tegenaan loopt. Je hoeft het wiel niet nogmaals uit te vinden. Schakel onze experts in voor je IT. Met onze hulp wordt in jouw huisartsenpraktijk de IT slim ingezet voor nog meer mogelijkheden. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, dan vertellen we je er graag meer over.

Benut als huisartsenpraktijk de ICT op een slimme manier

Een huisartsenpraktijk die de ICT slim gebruikt en aanbiedt aan haar patiënten, kan hiermee tijd en kosten besparen. Vanuit de patiënt zal steeds vaker de vraag komen om meer digitale diensten aan te bieden, de zogenaamde e-zorg. Als huisarts is het gebruik van een ICT structuur erg gemakkelijk om bijvoorbeeld administratieve werkzaamheden mee te automatiseren. Door ICT slim te gebruiken, bespaar je tijd en kun je nog beter samenwerken met andere zorgpartijen. Met behulp van een goede ICT infrastructuur, zul je als huisartsenpraktijk een efficiëntere en betere zorg aan je patiënten kunnen aanbieden.

Security Awareness Training

Je kunt alles technisch gezien perfect beveiligen, maar je loopt alsnog een groot risico als medewerkers op besmette linkjes klikken, bestanden via onbeveiligde kanalen versturen of wachtwoorden laten slingeren.

Tijdens onze trainingen maken we jouw collega’s bewust van de risico’s en hun rol hierin. Ook gaan we verder in op de juiste werkwijze en wat ze moeten doen als er toch iets gebeurt.

Benieuwd naar de zwakke plekken in de beveiliging van jouw organisatie?

Luuk Verbeek
IT-adviseur

Luuk Verbeek

Veelgestelde vragen

Daar kun je eigenlijk alleen achterkomen door een onafhankelijke partij dit te laten onderzoeken. Met behulp van speciale scans en testen krijg je zo inzicht in de kwetsbaarheden van jouw organisatie.
Helaas, zo simpel ligt het niet. Een groot deel van de risico's ontstaat op de werkvloer zelf, door het onveilig handelen van medewerkers. Zorg er daarom altijd voor dat je bewustwording creëert onder collega's en sluit eventueel een cyberverzekering af.
Het is in ieder geval belangrijk om alle medewerkers te informeren over de risico's. Daarnaast adviseren we om aan de slag te gaan met 'phishing-campagnes', waarbij collega's periodiek en onverwacht geconfronteerd worden met onbetrouwbare mails vanuit het systeem. Zo toets je continu hoe alert de organisatie is.

Jouw routekaart naar de online werkplek?

Laten we samen een concreet plan van aanpak maken!