Informatiebeveiliging

Hoe staat het er in jouw organisatie voor met de informatiebeveiliging?

Informatiebeveiliging speelt in steeds meer organisaties een belangrijke rol. Als dit in jouw organisatie nog niet het geval is, dan is dit het moment. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) is er al sinds 2016, en tot 2018 konden bedrijven hun bedrijfsvoering hierop aanpassen. Informatiebeveiliging en ICT gaan vandaag de dag hand in hand. Persoonlijke en privacygevoelige informatie van medewerkers en klanten worden doorgaans digitaal opgeslagen en beheerd. Deze data is goud waard voor cybercriminelen. Zij zullen er alles aan doen om je systemen binnen te dringen, om op zoek te gaan naar privacygevoelige data. Zorg daarom dat je je informatiebeveiliging op orde hebt. Niet alleen omdat dit een wettelijke verplichting is, maar ook als service naar je klanten.

  • Combinatie tussen techniek en bewustwording
  • Monitoring van het netwerk
  • Security Officer as a Service
  • Training van medewerkers
  • 5500 euro vraagt een hacker gemiddeld
  • 66% van de datalekken ontstaat door menselijke fouten
Accountants werken massaal thuis: zo verklein je de security-risico’s

Informatiebeveiliging inschakelen van Arcus IT

Heb jij vragen over informatiebeveiliging voor jouw organisatie? Dan kun je gebruikmaken van onze diensten op het gebied van informatiebeveiliging. Als specialisten op het gebied van ICT en informatiebeveiliging weten wij welke stappen je moet doorlopen voor een optimale beveiliging van je systemen. Wil je weten hoe wij je kunnen helpen bij de informatiebeveiliging voor jouw organisatie? Neem telefonisch of per e mail contact met ons op of vul het contactformulier in.

Schakel een professioneel bedrijf voor informatiebeveiliging in

Het is niet altijd eenvoudig om je informatiebeveiliging volledig op orde te krijgen. De technische ontwikkelingen gaan snel. Het is daarom niet altijd gemakkelijk om met kennis bij te blijven. Dan kan het handig zijn om een deskundig bedrijf voor informatiebeveiliging in te schakelen. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in cybersecurity, en precies weet hoe je cybercriminelen buiten de deur houdt. Arcus IT helpt hier graag bij. Samen brengen we jouw informatiebeveiliging naar het volgende niveau.

Security Awareness Training

Je kunt alles technisch gezien perfect beveiligen, maar je loopt alsnog een groot risico als medewerkers op besmette linkjes klikken, bestanden via onbeveiligde kanalen versturen of wachtwoorden laten slingeren.

Tijdens onze trainingen maken we jouw collega’s bewust van de risico’s en hun rol hierin. Ook gaan we verder in op de juiste werkwijze en wat ze moeten doen als er toch iets gebeurt.

Benieuwd naar de zwakke plekken in de beveiliging van jouw organisatie?

Luuk Verbeek
IT-adviseur

Luuk Verbeek

Veelgestelde vragen

Daar kun je eigenlijk alleen achterkomen door een onafhankelijke partij dit te laten onderzoeken. Met behulp van speciale scans en testen krijg je zo inzicht in de kwetsbaarheden van jouw organisatie.
Helaas, zo simpel ligt het niet. Een groot deel van de risico's ontstaat op de werkvloer zelf, door het onveilig handelen van medewerkers. Zorg er daarom altijd voor dat je bewustwording creëert onder collega's en sluit eventueel een cyberverzekering af.
Het is in ieder geval belangrijk om alle medewerkers te informeren over de risico's. Daarnaast adviseren we om aan de slag te gaan met 'phishing-campagnes', waarbij collega's periodiek en onverwacht geconfronteerd worden met onbetrouwbare mails vanuit het systeem. Zo toets je continu hoe alert de organisatie is.

Jouw routekaart naar de online werkplek?

Laten we samen een concreet plan van aanpak maken!