MKB ICT

Het mkb en de ICT op de goede weg naar een optimale automatisering

Daar waar de ICT binnen grotere bedrijven meestal intern wordt verzorgd, is dat binnen het MKB niet altijd voorhanden. Zo kan het zijn dat je met je mkb bedrijf nog niet de ruimte of kennis in huis hebt om alles zelf te regelen. Dan is het raadzaam om dit uit te besteden aan een ervaren en betrouwbare ICT partner. Arcus IT verzorgt allround ICT oplossingen, en is gespecialiseerd in het mkb. Zo helpen wij al meer dan 20 jaar midden  tot kleine bedrijven binnen verschillende sectoren.

  • Combinatie tussen techniek en bewustwording
  • Monitoring van het netwerk
  • Security Officer as a Service
  • Training van medewerkers
  • 5500 euro vraagt een hacker gemiddeld
  • 66% van de datalekken ontstaat door menselijke fouten
Accountants werken massaal thuis: zo verklein je de security-risico’s

Als bedrijf in het mkb de ICT uitbesteden aan Arcus IT

Als ondernemer heb je er natuurlijk belang bij om mee te gaan met de tijd. Steeds meer ondernemers binnen het mkb kiezen ervoor de ICT uit te besteden. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Hoe pak jij als bedrijf de ICT in het mkb aan?

Vaak wordt onderschat hoeveel er komt kijken bij het opzetten van een betrouwbare en veilige IT omgeving binnen een bedrijf. Als ondernemer in het mkb segment kan er veel van je gevraagd worden met de veiligheidseisen van nu. Systemen moeten goed beveiligd zijn om de privacy van je klanten en personeel te waarborgen. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om het jezelf makkelijker én goedkoper te maken, door je ICT gedeeltelijk of volledig uit te besteden.

Security Awareness Training

Je kunt alles technisch gezien perfect beveiligen, maar je loopt alsnog een groot risico als medewerkers op besmette linkjes klikken, bestanden via onbeveiligde kanalen versturen of wachtwoorden laten slingeren.

Tijdens onze trainingen maken we jouw collega’s bewust van de risico’s en hun rol hierin. Ook gaan we verder in op de juiste werkwijze en wat ze moeten doen als er toch iets gebeurt.

Benieuwd naar de zwakke plekken in de beveiliging van jouw organisatie?

Luuk Verbeek
IT-adviseur

Luuk Verbeek

Veelgestelde vragen

Daar kun je eigenlijk alleen achterkomen door een onafhankelijke partij dit te laten onderzoeken. Met behulp van speciale scans en testen krijg je zo inzicht in de kwetsbaarheden van jouw organisatie.
Helaas, zo simpel ligt het niet. Een groot deel van de risico's ontstaat op de werkvloer zelf, door het onveilig handelen van medewerkers. Zorg er daarom altijd voor dat je bewustwording creëert onder collega's en sluit eventueel een cyberverzekering af.
Het is in ieder geval belangrijk om alle medewerkers te informeren over de risico's. Daarnaast adviseren we om aan de slag te gaan met 'phishing-campagnes', waarbij collega's periodiek en onverwacht geconfronteerd worden met onbetrouwbare mails vanuit het systeem. Zo toets je continu hoe alert de organisatie is.

Jouw routekaart naar de online werkplek?

Laten we samen een concreet plan van aanpak maken!