Al je bestanden snel en veilig opgeslagen

Back-up

Wat zijn de gevolgen als je plotseling alle waardevolle bestanden verliest? Voor een moderne, professionele bedrijfsvoering is een regelmatige back-up van data onmisbaar. Hierbij wordt er een kopie gemaakt van bestanden, die vervolgens veilig in een datacenter buiten je organisatie-omgeving wordt opgeslagen.

Je hebt hier geen omkijken naar: we installeren gebruiksvriendelijke software op je systeem, die op regelmatige tijdstippen automatisch nieuwe of gewijzigde bestanden opslaat.

Alle gegevens worden versleuteld op je computer en pas daarna verstuurd naar de server. Alleen jij kunt de opgeslagen gegevens weer leesbaar maken en je bepaalt zelf hoeveel historische versies van de bestanden er worden bewaard.

  • Altijd een reservekopie tot je beschikking
  • Niet afhankelijk van hackers of foutief handelen
  • Back-up zonder dat je er iets van merkt
  • 30% verliest ongemerkt data
  • 1 veilige, automatische back-upoplossing
Waarom je nu extra back-up moet regelen voor Microsoft 365

Microsoft 365 back-up

Werk je volledig in een Microsoft 365-omgeving? De standaard back-upopties van Microsoft 365 zijn dan over het algemeen onvoldoende. Per ongeluk verwijderde e-mails of bestanden worden namelijk na 30 of 90 dagen voorgoed verwijderd, terwijl dat vaak niet de bedoeling is of zelfs juridisch verboden. In deze situaties kiezen we voor een Microsoft 365 back-up, waarmee we al je Cloudbestanden en e-maildata veilig versturen naar de externe server.

Online back-up

Als je belangrijke data opslaat op je werkplek of lokale server, dan kiezen we voor een online back-up. Hierbij kopiëren we met behulp van speciale software deze bestanden naar het datacenter.

Dataopslag

Naast de keuze voor het type back-up, heb je ook keuze uit het type datacenter waarin je bestanden worden opgeslagen. Dit doen we ofwel in ons datacenter in Ede of we kiezen voor dataopslag via Microsoft Azure.

Wat is de beste back-upoplossing voor jouw situatie? Ik geef je graag een aantal tips!

Luuk Verbeek
IT-adviseur

Luuk Verbeek

Veelgestelde vragen over back-up

Microsoft host de infrastructuur voor Microsoft 365, maar jij bent als organisatie zélf verantwoordelijk voor het maken van een back-up van de gegevens in de Cloud. Microsoft biedt wel bewaar- en herstelmogelijkheden, maar deze zijn vaak niet voldoende voor een professionele organisatie.
Dat is afhankelijk van de hoeveelheid data die je wilt terugzetten. Als je via Arcus IT de back-up hebt geregeld, dan wordt dit met een paar drukken op de knop geregeld en heb je dezelfde dag nog alles terug.
Dat is afhankelijk van de afspraken die we maken. Dit kan dagelijks, wekelijks, maandelijks of zelfs jaarlijks.
De back-up wordt opgeslagen in een uiterst beveiligd datacenter. Mocht er toch iets gebeuren, dan hebben we de oorspronkelijke data om opnieuw te back-uppen naar een andere omgeving.

Jouw routekaart naar de online werkplek?

Laten we samen een concreet plan van aanpak maken!