Hulp bij adoptie

Adoptie

Implementeer je nieuwe software en systemen in je organisatie? Dan is het van belang dat je nadenkt over adoptie. Want hoewel het belang, de urgentie en het nut van de nieuwe techniek voor jou duidelijk is, is dat voor medewerkers lang niet altijd het geval.

Met adoptietrainingen en –workshops nemen wij jouw mensen mee in de nieuwe ontwikkelingen, maken we hen wegwijs en ambassadeurs van de nieuwe tool. Ook na de implementatie bieden wij ondersteuning in de vorm van een helpdesk en/of floorwalkers waaraan medewerkers vragen kunnen stellen.

Dit levert het je op:

  • 8% stijging in productiviteit
  • Kostenbesparingen
  • Minder fouten
  • Verbeterde communicatie
The do’s and dont’s

Nu hebben we de mogelijkheid om patiënten zorg op afstand te bieden. We kunnen ze nu de juiste tools geven en zij kunnen de betrouwbaarste informatie met ons delen. Zo kunnen we patiënten beter feedback geven en kunnen we ze blijven begeleiden, ook al kunnen we ze niet op de praktijk ontvangen. Dat is heel fijn.

Cyreille Halberstadt-Wolfs, praktijkmanager LCG-Hagi

 

ADKAR methode adoptie van nieuwe software

Als organisatie begrijpen we hoe essentieel het is om medewerkers mee te nemen in veranderingen en ervoor te zorgen dat ze nieuwe technologie effectief omarmen. Met de ADKAR-methode bieden we een gestructureerde aanpak om dit proces soepel te laten verlopen.

De ADKAR-methode is een acroniem dat staat voor Awareness (bewustwording), Desire (verlangen), Knowledge (kennis), Ability (vaardigheid) en Reinforcement (versterking). Het is een bewezen en effectieve benadering die helpt bij het begrijpen en beheren van individuele veranderingen in een organisatie. Het is belangrijk om een goed verandermanagementproces te volgen, waarbij de nadruk ligt op communicatie, betrokkenheid van medewerkers en de juiste ondersteuning om een succesvolle overgang te garanderen.

Er zijn verschillende problemen die kunnen worden opgelost met het effectief adopteren van nieuwe software of nieuwe manieren van werken in de IT.

Verhoogde productiviteit: Wanneer medewerkers goed zijn opgeleid en de nieuwe software volledig gebruiken, kunnen ze hun werkzaamheden sneller en efficiënter uitvoeren. Zo kan je de productiviteit een boost geven van het team of de gehele organisatie.

Verminderde fouten: Nieuwe software of werkwijzen kunnen soms ingewikkeld zijn en het kan een tijdje duren voordat medewerkers zich daarmee vertrouwd maken. Door de juiste training en ondersteuning te bieden, kunnen fouten en vergissingen worden verminderd, waardoor de kwaliteit van het werk verbetert. Wat je wilt voorkomen is dat er frustratie ontstaat doordat de nieuwe software soms om een andere werkwijze vraagt.  Daarnaast is nieuwe software een mooi vetrekpunt van verandering.

Kostenbesparing: Nieuwe software of werkwijzen kunnen soms duur zijn, maar ze kunnen uiteindelijk geld besparen door efficiënter en effectiever te werken. Door tijd te besparen en de kwaliteit van het werk te verbeteren, kan de organisatie kosten besparen op de lange termijn.

Verbeterde communicatie: Nieuwe mogelijkheden zijn om informatie te delen en samen te werken aan projecten. Door de juiste tools te gebruiken, kan de communicatie tussen teams en afdelingen worden gestroomlijnd en verbeterd.

Het is belangrijk om de juiste training en ondersteuning te bieden om ervoor te zorgen dat medewerkers de nieuwe tools en processen volledig begrijpen en kunnen gebruiken. Alleen dan gaat de software ook echt voor jouw organisatie werken.

Processen verbeteren door gebruik Microsoft Power Apps

 

blank

Power Apps Consultancy

Microsoft Power Apps is een krachtige oplossing waarmee je aangepaste apps kunt maken. Standaard apps voldoen lang niet altijd aan de behoefte en integreren vaak niet met branchespecifieke bedrijfssoftware. De kans is groot dat je maar een deel van de functionaliteiten gebruikt, of je bepaalde functionaliteit mist.

Het laten ontwikkelen van maatwerk-applicaties kosten daarentegen veel tijd en geld. Met Power Apps kan je snel en eenvoudig apps op maat ontwikkelen. De ideale oplossing als gestandaardiseerde applicaties niet voldoen!

Arcus IT kan Power Apps Consultancy leveren op projectbasis en op basis van een strippenkaart. Onze consultants hebben jarenlange ervaring en ondersteunen je graag.

Power Automate Consultancy

Power Automate is gemaakt om administratieve processen gemakkelijk te automatiseren. Door de combinatie van een online en lokale oplossing zijn er weinig pakketten waar het niet mee overweg kan! Je kan het gebruiken voor simpele automatiseringen als het opslaan van bijlagen uit je e-mail in een map, tot hele bedrijfsprocessen van A tot Z, en alles ertussen.

Met Power Automate kun je taken die iedere dag weer op papier of handmatig op de computer uitgevoerd worden, eenvoudig automatiseren. Klik de stappen in elkaar in Microsoft Power Automate en je kunt direct een stuk efficiënter en productiever werken.
Simpele taken en processen kan je zonder programmeerkennis na een korte training vaak zelf bouwen. Bij complexere processen merken we dat de meeste klanten graag wil hulp en ondersteuning krijgen.

Los van dat het veel tijd kost om zelf te ontwikkelen omdat je het niet dagelijks doet, heb je voor ingewikkelde processen toch vaak ook een kleine hoeveelheid code kennis nodig.

Power BI Consultancy

Met Power BI kunt je eenvoudig je bedrijfsdata visualiseren en analyseren. Power BI biedt de mogelijkheid gegevens te importeren vanuit diverse bronnen, waarna die data kan worden omgezet in overzichtelijke rapporten en interactieve dashboards. Zodat bijvoorbeeld bedrijfsresultaten als omzetcijfers en jaarrekeningen in één oogopslag nuttige inzichten geeft.
Microsoft Power BI is een datavisualisatie tool die bij geschikt is voor kleine en grote organisaties. Met uitgebreide mogelijkheden rondom rechten en toegang kunt je Power BI slim inzetten. Hierdoor zorgt je dat alleen de juiste mensen bij de juiste data terecht komen.
Steeds meer organisaties maken de overstap naar een data gedreven aanpak. Niet vreemd ook, want op basis van data kan een organisatie goed onderbouwde beslissingen nemen.

Arcus IT kan Power BI Consultancy leveren op projectbasis en op basis van een strippenkaart.

blank

Jouw route naar de moderne werkplek?

Laten we samen een plan van aanpak maken!