Uw ICT in de cloud met Online Virtual Office van Arcus IT

Met het eigen Online Virtual Office platform van Arcus IT Managed Services, kunt u uw volledige ICT uitbesteden aan Arcus IT. Het platform maakt gebruik van de laatste virtualisatietechnieken van VMware, in een redundante dual datacenter configuratie, die staat opgesteld in de hoogwaardige datacenters bij BIT in Ede en Data Center Arnhem. Voor iedere klant wordt een volledig separate ICT omgeving binnen ons shared hardware platform ingericht. U beschikt dus over best of both worlds, een hybride cloud oplossing. De desktops en mobiele devices worden ontsloten via VMware Horizon VDI techniek. Daarbij wordt gebruik gemaakt van beveiligde verbindingen (encryptie) en de VDI software zorgt ervoor dat het netwerkverkeer wordt geminimalliseerd, voor de beste performance onder alle omstandigheden. Uiteraard neemt Arcus IT het volledige beheer over uw cloud-oplossing voor haar rekening. We leggen onze afspraken daarover vast in een duidelijk Service Level Agreement (SLA)

Omdat een Online Virtual Office maatwerk is voor iedere organisatie geven we hier alleen de algemene kenmerken. Voor meer informatie over de toepassing ervan op uw ICT omgeving gaan wij graag met u in gesprek.

De kern

Zorgeloos: Alle ICT-zaken goed en professioneel geregeld. Uitbesteed systeembeheer, geen zorgen over veiligheid, backups, onderhoud, licentiebeleid, updates en geen grote investeringen meer.

Toekomstgerichte oplossing: Ongeacht de richting die uw organisatie opgaat, uw virtuele kantoor is binnen hosting altijd op maat; uw IT-omgeving groeit met u mee!

Flexibel: Uw medewerkers kunnen net zo makkelijk thuis, bij de klant, vanuit de auto als op kantoor werken. Het vergroten van de IT-omgeving is snel geregeld en kent geen grenzen. Ook voor het tijdelijk uitbreiden van de IT-omgeving is onze hostingomgeving geschikt; extra capaciteit en onze diensten zijn per maand af te nemen.

Inzicht in de kosten: Helder wat de ICT-Kosten nu zijn en wat ze in de toekomst zijn. Geen verrassingen achteraf.

Voordeliger: Arcus IT is voordeliger dan een professionele automatisering op uw locatie! Een eigen serverruimte is vanaf nu overbodig; deze brengt vaak een flinke investering met zich mee en dient aan verschillende eisen en jaarlijkse keuringen te voldoen. Zoals gezegd dient er in een lokale oplossing verder geïnvesteerd te worden in serverhardware en een goede noodstroomvoorziening.

Wat vaak vergeten wordt, maar essentieel is om mee te nemen in het kostenoverzicht, is het stroomverbruik van de lokale installaties. Naast de servers en noodstroomvoorziening is ook een airco benodigd om de servers niet te warm te laten worden. In deze offerte is een beknopt overzicht gemaakt van de besparing op de energiekosten wanneer gekozen wordt voor hosting. Naast het kostenaspect draagt deze oplossing ook bij in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Datacenters

Voor iedere type organisatie, maar vooral organisaties metcliëntgegevens, is het belangrijk om een hoge beschikbaarheid te kunnen garanderen. Om deze reden heeft Arcus IT voor het onderbrengen van de serveromgevingen gekozen voor het BIT datacenter in Ede en het Data Center Arnhem. Deze datacenters blinken uit in stabiliteit en redundantie van zowel de stroomvoorziening, koeling als internet en kennen een hoge mate van brandpreventie/-beveiliging en toegangsbeveiliging. Voor situaties
waarbij extreem hoge beschikbaarheid van data en applicaties gewenst is, kunnen beide locaties 1-op-1 actief gespiegeld worden ingericht. Beide locaties hebben een autonome energieleverancier die ieder afzonderlijk voldoende energie kunnen leveren voor beide datacenters in vol bedrijf. Meer feiten / technische gegevens over de datacenters zijn op verzoek beschikbaar. 

Dual datacenter infrastructuur

Veilige oplossing

Er is geen thema dat meer aandacht krijgt en verdient dan de beveiliging van uw ICT. Het Online Virtual Office platform voorziet in "Enterprise klasse" veiligheidsvoorzieningen, die anders voor kleinere tot middelgrote organisaties moeilijk bereikbaar (want duur in aanschaf en beheer) zouden zijn.

Toegang middels VmWare Horizon

Om veiligheid van de overdracht van de gegevens te kunnen waarborgen, beheren en publiceren we onze hostingomgeving en toepassingen middels VMware Horizon. VMware zorgt voor een beveiligde verbinding tussen het werkstation / de laptop waar op gewerkt wordt en het datacenter. VmWare handelt al haar processen op de hostingserver af, dit zorgt er voor dat enkel de toetsenbord-aanslagen, muisbewegingen en beeldschermpulsen over het internet gaan. Doordat deze pulsen ook nog eens worden ge-encrypt1, is veiligheid van de gegevens te waarborgen. Voordat gewerkt kan worden op de hostingomgeving dient eerst een VmWare Horizon-cliënt geïnstalleerd te worden op de werkplek waarop gewerkt wordt. Deze cliënt is gratis, ongeveer 30MB groot en beschikbaar voor: 

Werkplek / PC 

Windows OS 

Vista/7/8/10 

  MAC OSX

10.6.8 en hoger 

 

Linux OS 

Gangbare kernels 

Tablet

iPad’s 

Gen 2, 3, 4, Air, Mini, Air, Mini 2, Air 2 (iOS6, 7 en 8) 

 

Android 

2.0 t/m 5.0 en M 

Smartphone 

Apple iOS 

iOS 6, 7 en 8 

 

Android 

2 t/m 5 en M 

Directe private verbindingen

Voor organisaties die hoofdzakelijk vanuit één locatie werken is een layer2 verbinding op de locatie voldoende om de autorisatie af te handelen. Een layer2 verbinding staat voor een directe verbinding tussen de werklocatie en het datacenter. Wanneer gebruikers ook buiten de locaties moeten kunnen beschikken over de hostingomgeving is een tokengenerator benodigd. Deze generator is verkrijgbaar als app op de smartphone (Android, iPhone, Windows) of als klein apparaatje dat bijvoorbeeld aan de sleutelbos gehangen kan worden. Laatstgenoemde zorgt iedere keer bij het inloggen voor een unieke alfanumerieke code welke de toegang verleent tot de hostingomgeving. Voor de toepasbaarheid van een layer2 verbinding op de werklocatie dient eerst onderzoek te worden gedaan. 

Backup van de gegevens

Uiteraard wordt van alle data in de IT-omgeving iedere nacht een backup gemaakt en wordt deze standaard 60 dagen bewaard. De gebackupte data staat op de fysieke andere locatie (data welke staat in Ede wordt gebackupt naar Arnhem en vise versa). Ook kunnen we aan wensen voldoen als er buiten onze datacenters een actuele backup of gespiegelde omgeving moet draaien (ivm. het creëren van een fall-back scenario). Afwijkende retenties zijn tevens geen probleem. 

Spam- en virusbeheer

Het buiten de deur houden van bedreigingen is een belangrijke taak voor de beheerders van de hostingomgeving. Het gebruik van de juiste tools om spam en virussen te weren is essentieel. Als antispam oplossing hebben wij gekozen voor een gehoste managed spamfilter. Dit zorgt ervoor dat alle bedreigingen al tegengehouden worden buiten de hosted omgeving. Hierdoor ontstaat er geen onnodig verkeer en vervuiling op de server- / e-mailomgeving. Het spamfilter is managed, dat wil zeggen dat deze actief beheerd wordt. Hierdoor worden nieuwe (typen) spamberichten zo snel als mogelijk in de kiem gesmoord en opgenomen in het scanproces.

Iedere server in de hostingomgeving is voorzien van een gedegen virusscanner. Vanwege de uitstekende combinatie tussen ‘perfecte virusscan-engine’ en ‘laag resources-verbruik’ is bewust gekozen voor Trend Micro; in hostingomgevingen een veel geadviseerde en gebruikte virusscanner. Virussen die eventueel op de werkplekken aanwezig zijn, zijn door de inzet van VmWare Horizon niet overdraagbaar naar de hostingomgeving. Wanneer gebruikers bewust bestanden kopiëren van hun lokale werkplek naar de hostingomgeving en in het bestand bevinden zich virussen, dan vangt de virusscanner dit direct op. 

Onderhoud

Ieder informatiesysteem is aan onderhoud onderhevig, een hostingomgeving is door de intensiviteit van gebruik des temeer onderhoudsgevoelig. Voor het beschikbaar houden van de hostingomgeving (hardwarematig, de Virtuele Servers, de VMware Horizon omgeving, de infra rondom de servers) ligt een belangrijke taak bij de engineers van Arcus IT. Om een hoge uptime te kunnen garanderen en een consistent systeem te houden, zijn bovenstaande aandachtsgebieden 100% taak voor onze engineers.

Support op de inrichting van de klantomgeving en de gebruikte applicaties zijn klantspecifiek en vallen buiten het basisbeheer laten. Werkzaamheden inzake storingen in applicaties, beheer en aanpassing van de klantomgeving worden daardoor separaat geregeld; per maand ontvangt onze relatie achteraf een factuur voor de gemaakte minuten/uren. Dit is de meest transparante en veelal voordeligste optie voor onze relaties. All-in beheer tegen een vaste prijs per maand is optioneel mogelijk.

Op iedere klantomgeving werken gebruikers die zorgen voor data-toevoer, applicatiegebruik en in het ergste geval virussen of verstoringen. Om uitval van applicaties of servers te voorkomen wordt geadviseerd om een maandelijkse preventieve check uit te laten voeren door onze engineers, zodat (opkomende) verstoringen zo snel mogelijk kunnen worden verholpen. Dit preventieve onderhoud hebben we ondergebracht in ons ContinuïteitsPlan.

Third-party software

De hostingomgeving van Arcus IT onderscheidt zich met name door de mogelijkheid van het onbeperkt installeren van third-party software. Bijna ieder type applicatie is te installeren op onze hostingomgeving. Sommige software vereist een installatie door de leverancier, maar veelal kunnen wij de software voor u installeren zodat u ermee kunt werken.

Software waarvan we de werking nog niet kennen c.q. die wij nog niet eerder geïnstalleerd hebben op de hostingomgeving, zetten wij, uiteraard voordat overgegaan wordt tot een daadwerkelijke opdracht, eerst in test om uit te sluiten dat deze niet werkt in de productie-omgeving. Bij het samenstellen van deze offerte hebben we rekening gehouden met een gemiddelde belasting van de serveromgeving door de gebruikte applicaties.