On premise

Veel ondernemingen hebben nog steeds een of meerdere belangrijke IT systemen op kantoor staan. Sommige applicaties zijn nu eenmaal niet klaar om vanuit de Cloud te worden aangeboden.  Of de snelheid en kosten van verbindingen vormen (nog) een beperkende factor. Voorbeelden daarvan zijn CAD-systemen en andere zware grafische en multimediale toepassingen. Maar dit kan ook gelden voor zelf-ontwikkelde software, die vaak een bedrijfskritische functie heeft.

Ook bij overgang naar de Cloud zal er vaak een periode van overlap zijn. Er staan nog systemen "on premise" terwijl er delen naar de Cloud zijn en worden overgebracht. Zo'n "hybride" situatie is feitelijk de meest voorkomende IT-architectuur op dit moment.

Hoe dan ook zijn onze advies-, beheer- en supportdiensten niet alleen gericht op IT in de Cloud. Ze zijn toepasbaar voor lokale ICT systemen en applicaties en hybride omgevingen.

Overigens heeft Arcus IT veel ervaring met het naar de Cloud brengen (c.q. vanuit een datacenter aanbieden) van “lastige applicaties”. Zeker vanuit beheers- en beschikbaarheidsperspectief kan dit grote voordelen hebben. Wij voeren graag een Proof-of-Concept (PoC) uit in geval van twijfel over de haalbaarheid.

Gebruikers-devices en randapparatuur

De toegang tot IT vanuit gebruikersperspectief begint natuurlijk met de nodige apparatuur. Denk aan PC’s/laptops, thin clients, tablets, telefoons en wat dies meer zij. Arcus IT levert en installeert alle benodigde componenten. We gebruiken daarbij gerenommeerde leveranciers en merken en hanteren concurrerende prijzen en tarieven. Dit geldt ook voor printers en multi-functionals. Heeft u een huisleverancier voor hardware, maar wilt u wel uw ondersteunende diensten bij Arcus IT betrekken? Dat is voor ons geen probleem, maar een offerte opvragen bij Arcus IT kan altijd en verplicht u tot niets.

Het leveren van hardware is voor ons geen doel maar een middel om tot een succesvolle IT oplossing te komen. 

Netwerken en verbindingen

De lokale netwerkinfrastructuur in kantoorlocaties is en blijft belangrijk. De bekabelde en/of draadloze (WiFi) netwerken verbinden de gebruikers met de achterliggende IT diensten. Ook op het gebied van security is een goed-opgezette netwerkinfrastructuur van groot belang.

De verbindingen naar het Internet en/of het datacenter van de Cloud leverancier zijn de volgende schakel in de keten. De kwaliteit ervan is bepalend voor de prestaties en beschikbaarheid van de applicaties. Telefonie over Internet (VoIP) is een goed voorbeeld van een kritische netwerktoepassing. De norm voor beschikbaarheid is bij VoIp eigenlijk altijd "100%".

Arcus IT richt netwerkomgevingen in met hoge beschikbaarheid en redundante verbindingen. We maken daarbij gebruik van de diensten van gerenommeerde partners.