Dat de IT kosten meer zijn dan de aanschafprijs van hardware en software behoeft geen toelichting. Net als bij een ijsberg zit het grootste gedeelte - tot wel 80% - van de IT kosten "onder water". Het gaat dan met name om zaken als beheer en onderhoud. En laten we het verlies aan productiviteit door slecht werkende IT systemen niet vergeten!

Een interessante oplossing die bewezen effectief is bij het verlagen van IT kosten is Microsoft's Office 365, dat sterk in opkomst is. Nu 5 jaar na de introductie is deze cloud-dienst zeker volwassen geworden en is ook al lang niet meer uitsluitend geschikt voor de spreekwoordelijke "onderkant van de markt", zoals nog vaak gedacht wordt. Arcus IT doet veel met Office 365 en daarom ziet u dit merk dan ook regelmatig op deze website voorbij komen. Uit onafhankelijk marktonderzoek door Forrester blijkt deze oplossing substantieel bij te dragen aan de reductie van IT kosten, onder andere door:

  • Verbeterde bedrijfscontinuïteit
  • Verbeterde productiviteit van mobiele werknemer
  • Lagere beveiligings-, risico- en nalevingskosten

In het Forrester-rapport "The Total Economic Impact™ van Microsoft Office 365", dat u hiernaast kunt downloaden, leest u onder andere:

  • Hoe een verbetering in de bedrijfscontinuïteit een jaarlijks verlies van € 15.000 aan factureerbare uren tegenging.
  • Hoe een investering in de mobiliteit een besparing van 45 uur per werknemer per jaar opleverde.
  • Hoe een organisatie het aantal gegevenslekken van 15 terugbracht naar 1 en zo jaarlijks € 1400 bespaarde.

Ook Voice over IP levert kostenvoordeel op

Niet iedere leverancier heeft de mogelijkheden om zoals Microsoft een top-marktonderzoeker in te huren, maar in de praktijk blijkt dat de Hosted Voice oplossingen die Arcus IT aanbiedt voor veel organisaties leiden tot substantiële kostenbesparingen. Lees meer...