Werkplek in de cloud

Wil je overschakelen naar een werkplek in de cloud?

Hoewel het nog niet zo heel lang geleden de normaalste zaak van de wereld was om je eigen serverruimte en ICT afdeling te hebben, staan de zaken er vandaag de dag heel anders voor. Dankzij digitalisering is een werkplek in de cloud de nieuwe manier van werken. Een werkplek in de cloud biedt veel voordelen. Zo hoef je geen hele ICT afdeling meer hoeft te runnen, en je kun je al je documenten veilig in de cloud opslaan zodat je ze gemakkelijk overal kan bekijken en aanpassen.

  • Combinatie tussen techniek en bewustwording
  • Monitoring van het netwerk
  • Security Officer as a Service
  • Training van medewerkers
  • 5500 euro vraagt een hacker gemiddeld
  • 66% van de datalekken ontstaat door menselijke fouten
Accountants werken massaal thuis: zo verklein je de security-risico’s

Laat als bedrijf een cloud werkplek maken door Arcus IT

Wil je als bedrijf een cloud werkplek laten maken voor je medewerkers? Het omzetten van je bestaande werkplek naar een werkplek in de cloud kan wat tijd kosten, maar zal je veel voordelen opleveren. Belangrijk is dat je je laat bijstaan door de ervaren experts van Arcus IT. Bij het overgaan van je bestaande werkplek naar een werkplek in de cloud, wordt dan zorgvuldig gekeken naar wat je wel en niet nodig hebt. Zo wordt er een passende en gebruiksvriendelijke werkplek voor je ingericht. Zo ben je met je bedrijf goed voorbereid op de toekomst.

Waarom een werkplek in de cloud laten maken?

Het verplaatsen van je bestanden en werkplekken naar de cloud, biedt jou en je personeel veel voordelen. Het belangrijkste voordeel van een werkplek in de cloud, is dat je niet meer gebonden bent aan vaste werkplekken. Zo kan iedereen door in te loggen eenvoudig overal en altijd bij zijn of haar werkplek komen. En met een tablet, smartphone of laptop bij de hand, neem je je werkplek overal mee naartoe. Naast het vervallen van vaste werkplekken, geldt dit ook voor vaste werktijden. Een cloud werkplek is op ieder moment bereikbaar. In de cloud werken is veilig, en alle keuzes voor programmatuur kunnen in de werkplek geïntegreerd worden.

Security Awareness Training

Je kunt alles technisch gezien perfect beveiligen, maar je loopt alsnog een groot risico als medewerkers op besmette linkjes klikken, bestanden via onbeveiligde kanalen versturen of wachtwoorden laten slingeren.

Tijdens onze trainingen maken we jouw collega’s bewust van de risico’s en hun rol hierin. Ook gaan we verder in op de juiste werkwijze en wat ze moeten doen als er toch iets gebeurt.

Benieuwd naar de zwakke plekken in de beveiliging van jouw organisatie?

Luuk Verbeek
IT-adviseur

Luuk Verbeek

Veelgestelde vragen

Daar kun je eigenlijk alleen achterkomen door een onafhankelijke partij dit te laten onderzoeken. Met behulp van speciale scans en testen krijg je zo inzicht in de kwetsbaarheden van jouw organisatie.
Helaas, zo simpel ligt het niet. Een groot deel van de risico's ontstaat op de werkvloer zelf, door het onveilig handelen van medewerkers. Zorg er daarom altijd voor dat je bewustwording creëert onder collega's en sluit eventueel een cyberverzekering af.
Het is in ieder geval belangrijk om alle medewerkers te informeren over de risico's. Daarnaast adviseren we om aan de slag te gaan met 'phishing-campagnes', waarbij collega's periodiek en onverwacht geconfronteerd worden met onbetrouwbare mails vanuit het systeem. Zo toets je continu hoe alert de organisatie is.

Jouw routekaart naar de online werkplek?

Laten we samen een concreet plan van aanpak maken!